JUSS OG SAMFUNN

Rettssak skal hindre salg av kundelister

Disney-eide e-leketøysforhandler Toysmart vil fremdeles selge sine kundedatabaser. Forhandlingene mellom selskapet og FTC, The Federal Trade Commission, var uten resultater fredag.

Siri Braathen
11. juli 2000 - 11:58

Det statlige byrået Federal Trade Commission anklager Toysmart for å føre kundene sine bak lyset ved å forsøke å selge deres personlige opplysninger, som de på nettsidene sine lover at ikke skal komme en tredje part i hende.

Dette skriver Silicon Valley News. Mandag gikk byrået til søksmål mot leketøysforhandleren i et forsøk på å forhindre salget av kundedatabasene.

Til tross for mangel på enighet i forhandlingene fredag vil FTC fortsette samtalene med Toysmart. Dersom dette ikke fører til en løsning, håpes det at en rettsavgjørelse vil sette fremtidige retningslinjer også for andre dotcom-selskaper som kan selge kundeopplysningene sine under dekke av konkurslovgivningen.

I likhet med de fleste e-forhandlere på nettet garanterer Toysmart i en personvernerklæring at all kundeinformasjon ikke skal oppgis til andre selskaper eller andre utenforstående.

Les mer om saken:


Disney-selskap bryter løfte om personvern

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.