RESULTATERFINANS

Revolusjon på aksjemarkedet

Teknologi, og da særlig Internett, har gjort aksjemarkedet mer tilgjengelig for folk som tidligere ikke hadde muligheter til å følge aksjemarkedet tett. Nå kan alle kjøpe og selge aksjer på sekundet med minimalt av utstyr og med lave omkostninger.

Oddmund Grøtte
15. nov. 2000 - 04:11


Nå kan hvem som helst kjøpe og selge aksjer hvor som helst via sin egen PC hjemme i stuen. Dette muliggjør daytrading, altså at traderen kjøper og selger aksjen på samme dag og ikke sitter med posisjoner over natten.

Til sammen har lovendringer, teknologiske fremskritt og stadig lavere kurtasje gjort det mulig for nesten alle sammen å delta i aksjemarkedet. Mulighetene har aldri vært større enn nå.

Omsetningen på Oslo Børs øker hvert år og daglig omsettes det for nesten to milliarder kroner.



Wall StreetNasdaq



Disse tallene blekner mot det som skjer i USA.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess






IfølgeSecurities and Exchange Commission
er det omtrent 80.000 profesjonelle daytradere i USA. Samme institusjon anslår at nesten 80 prosent går med tap.

Joachim Rosli

Lars LindgrenNorse Securities


digitoday.no



Faktum er at disse daytraderne har en avgjørende rolle i vår hverdag. Disse gjør at det hver dag blir satt en pris på selskapene notert på børsen. Ved å trade aktivt produserer daytraderne likviditet som er selve hjørnestenen i ethvert aksjemarked. Uten likviditet vil neppe selskapene klare å skaffe så mye egenkapital for å produsere de varer og tjenester vi etterspør. Hvor skulle ellers internettselskapene hente pengene sine hvis det ikke var planer om børsnotering en eller annen gang?




Og hvem er det som er villig til å skyte inn penger i et risikofullt foretagende hvis det ikke er noen mulighet for exit senere?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.