BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rift om Singapore-lisenser

Alle de tre konsortiene som har meldt sin interesse for å konkurrere med Singapore Telecom fra år 2000, da den statlige operatørens monopol forsvinner, er nå formelt godkjent av Singapores telemyndigheter til å delta i høstens budrunde.

Øystein Kvistad
28. juli 1997 - 15:35

Singapores telemyndigheter sier at de vil ta imot bud på den lukrative lisensen fra 1. august til 31. desember.

De tre konsortiene som har passert telemyndighetenes nåløye og som dermed kommer til å søke om lisens, er TelecomOne (Cable & Wireless, Hong Kong Telecom, Keppel Telecoms og Singapore Press Holdings), StarHub (Nippon Telegraph and Telephone, British Telecom, ST Telecoms og Singapore Power) og en tredje gruppe bestående av teleselskapet WorldCom, et skipsverft ved navn Sembawang og Singapore MRT som driver Singapores undergrunnsbane.

Singapore Telecom fikk sin monopollisens i 1992. Lisensen gav selskapet eksklusive rettigheter til å levere teletjenester i 15 år fram til 2007. Nylig bestemte imidlertid Singapores myndighete at konkurranse skal innføres allerede fra år 2000.

Som plaster på såret - for at øystaten gjør slutt på telemonopolet sju år tidligere enn planlagt - er Singapore Telecom lovet en erstatning på halvannen milliarder dollar - over ti milliarder kroner. Erstatningen skal dekke Singapore Telecoms tap de sju årene, med utgangspunkt i dagens overskudd.

Telemyndighetene i Singapore har ennå ikke bestemt seg for hvor mange lisenser som skal deles ut, men har uttalt at det vil bli gitt "inntil to" innen medio 1998. Myndighetene vil dessuten gjennomføre en egen anbudsrunde for inntil ytterligere to mobiltelefonlisenser - sannsynligvis innen oktober. Ifølge Total Telecom skal resultatet av denne runden etter planen offentliggjøres i juni neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra