BEDRIFTSTEKNOLOGI

Riksdagen sier ja til telefusjon

Det svenske Miljøpartiet vil støtte forslaget om å fusjonere Telenor og Telia. De svenske borgerlige partienes kritikk mot fusjonsavtalen som sikrer statlig eierskap i 16 år, får ikke støtte. Dermed kan forslaget om fusjon bankes igjennom.

Frode Eriksen
21. apr. 1999 - 10:30

- Vi kommer ikke til å ha noen innvendinger. Vi har ikke diskutert ferdig i Riksdagsgruppen, men alt tyder på at dette kommer til å bli godkjent, sier Miljøpartiets medlem i næringskomitéen i Riksdagen, Ingegerd Saarinen, til FinansTidningen.

Tidligere har den svenske regjeringens andre støtteparti, Vensterpartiet, gitt sin tilslutning til en fusjon.

Fusjonsavtalen mellom Telenor og Telia innebærer blant annet forkjøpsrett for den andre staten om et av landene ønsker å selge seg helt ut, - dermed kan det statlige flertallet kan beholdes. Avtalen hindrer også en helprivatisering av selskapet uten at begge de statlige eierne er enige om det de neste 16 årene.

Det er det siste punktet som vil få alle de borgerlige partiene i Riksdagen til å stemme mot fusjonsforslaget. Men når regjeringens to støtteparti i tillegg til regjeringspartiet Sosialdemokratene støtter en fusjon basert på den framforhandlede avtalen, er det klart for et svensk ja til telefusjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.