BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rimelig LCD-skjerm for film og spill

BenQ står bak en ny LCD-skjerm som skal være spesielt egnet for bruk sammen med dataspill og video.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2002 - 15:15

Et vanlig problem med LCD-skjermer når man skal se på film eller spill med raske endringer i bildet, er at skjermen ikke greier å henge med. Lysdiodene slukker og tenner rett og slett ikke raskt nok, slik at deler av bildet som nettopp er blitt vist, henger igjen i bakgrunnen. De fleste LCD-skjermer har en reaksjonstid på 25 til 30 millisekunder.

LCD-skjermen BenQ FP581.
LCD-skjermen BenQ FP581.

BenQ annonserte i slutten av forrige uke en 15-tommers LCD-skjerm, FP591, som skal være rask nok til å håndtere spill og video på en skikkelig måte. En reaksjonstid på 16 millisekunder skal sørge for det. Skjermen har ifølge selskapet en lysstyrke på 500 cd/m2 (nits) og et kontrastforhold på 450:1, noe som er svært bra, sammenlignet med andre, tilsvarende skjermer. Oppløsningen er på vanlige 1024x768 punkter. 

Les også

Skjermen er utstyrt med to høyttalere med SRS-støtte (Sound Retrieval System) for å gi en slags surroundeffekt. En blant annet en TV-tuner som støtter både NTSC og PAL finnes som tilbehør.

Skjermen er utstyrt med både analog og digital (DVI) utgang. Vekten er 3,5 kilogram og effektforbruket er på mindre enn 50 watt.

Ifølge tecChannel.de vil skjermen komme på markedet i januar 2003 og ha en pris på 499 dollar. En 17-tommers utgave av den samme skjermen skal følge kort etter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra