RESULTATERFINANS

Rimi ikke lenger bare mat, men også bank

Ica-konsernet skal sammen med sin nederlandske kompanjong Ahold ikke lenger bare selge mat, men har også planer om å starte bankvirksomhet.

Helge Lunde
11. sep. 2000 - 11:11

De fem millioner skandinaviske brukerne som i dag er registrert med et Domino- eller Statoil-kort skal danne grunnlaget for den nye banken fra Ica, melder Dagens Næringsliv i dag. Ica konsernet som også eier Rimibutikkene i Norge skal altså ikke lenger bare selge salami og gulost, men også formidle banktjenester.

Den nye banken skal gi deg muligheten til å ta ut og sett inn penger, betale regninger og spare, samt i noen tilfeller kunne gi lån.

En slik ny banktjeneste vil kreve konsesjon, og arbeidet med en slik søknad er allerede i gang. Første melding om selskapets satsing på bankområdet kom i halvårsrapporten der det står " Ica ser store muligheter for mer vekst på finansielle områder og planlegger en etablering av bankvirksomheten." og "også andre tjenester utover finansielle tjenester er interessant for en videreutvikling av Icas lojalitetesprogram".

Dette er ikke første gang man går nye veier i Rimi og Ica. Selskapene er også blant annet med i en budkamp om en UMTS-lisens.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.