JUSS OG SAMFUNN

Risikofylt å ansette hackere

Som mange andre sikret TV-kort-selskapet NDS seg verdifull kompetanse da de ansatte hva de trodde var en eks-hacker. Det har fått dramatiske konsekvenser for Murdoch-selskapet.

9. okt. 2002 - 12:32


Christopher TarnovskyWall Street Journal

Vivendi Universal

DR7.com
News Corp Ltd

Les også

Etter at kodene ble cracket, ble markedene i Europa og Malaysia oversvømmet med piratkort. Rettssaken mot NDS blir stadig mer alvorlig. Nå har også det store amerikanske satellitt-selskapet Echostar saksøkt NDS og en dommer har utvidet undersøkelsene mot selskapet. Dessuten kommer det trolig et søksmål fra Hughes Electronics som driver satellitt-tv-systemet DirecTV i USA. Selskapet har allerede droppet NDS som leverandør, forteller Wall Street Journal.


Men Vivendi har åpnet for å trekke saken sin som del av en annen avtale med News Corp.

Det sentrale spørsmålet er - hvis anklagene stemmer - om Tarnovsky har cracket kodesystemene etter eget initativ eller på ordre fra ledelsen i NDS. Vinner Canal Plus og Echostar kan NDS uansett sitte igjen med et enormt erstatningskrav hvis det viser seg at Tarnovsky har brukt kunnskaper eller utstyr til å cracke konkurrentene.

Tarnovsky har tidligere arbeidet for en selger av piratkort og i august 2000 snappet politiet opp en pakke adressert til han som inneholdt 40.000 dollar i kontanter, noe som understreker mistanken om at Tarnovsky egentlig kanskje bør stryke "ex-" foran sin hacker-tittel. Tarnovskys advokat hevder at han ikke vet hvem som sendte ham pakken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra