RESULTATERFINANS

Romsdalsinvestorer gir rødt kort til Fotball247

De fleste investorene i Sports Mail kom fra Romsdal i Møre og Romsdal. Nå er de forbannet på konkursen, den manglende informasjonen og at de stolte på at Gjelsten hadde gjort en god investering.

22. mars 2001 - 05:05
Sports Mail AS

Roy Nordangerdigitoday.no

Bjørn Rune Gjelsten


Da Gjelsten var i forhandlinger om inntreden, var emisjonen allerede godt i gang.

Investorene fra Romsdal kjøpte aksjene sine for 2,50 kroner stykket. Gjelsten fikk sine for 1,25 kroner. Altså halv pris.

digitoday.no har vært i kontakt med flere investorer som føler seg snytt av Sports Mail og det som har skjedd.

Ingen ville ha navnet sitt publisert.

- Informasjon fra selskapet? Det fantes ingen informasjon fra selskapet, sier en investor til digitoday.no.

Ingerid Ulstein, administrerende direktør i Ulsmo AS, var en av de store aksjonærene i Sports Mail. Hun sier følgende om selskapet:

- Vi ringte med jevne mellomrom til selskapet. Dette var et unotert selskap, og de har generelt en tendens til ikke å gi ut så mye informasjon til sine aksjonærer. Man må være litt pågående, sier Ulsmo-direktøren til digitoday.no.

- Det vi sitter igjen med i ettertid, var at informasjonen vi fikk var for optimistisk. Vi fikk ikke inntrykk av den dårlige økonomiske situasjonen før emisjonen på høsten. Da vi garanterte for en emisjon i desember trodde vi at situasjonen var en annen enn det som var realiteten. Vi ble informert om at det var en inntektssvikt uken før selskapet gikk konkurs, sier Ingerid Ulstein til digitoday.no.

Andre aksjonærer forteller den samme historien. Informasjonen fra selskapet var altfor optimistisk, mener noen. Andre mener at aksjonærene ble ført bak lyset og fikk misvisende informasjon.

- Vi fikk jo alltid høre at det sto bra til med selskapet. I desember, måneden før selskapet gikk konkurs, fikk vi et brev der det sto at "selskapet hadde en meget spennende tid foran seg." Hvis skifteretten er spennende så... sier en investor som ikke vil stå frem med navn.

Romsdalingene digitoday.no har snakket med er også sjokkert da det kom frem etter konkursen at selskapet ikke eide rettighetene til domenenavnet Fotball247.com.


- Aksjonærene puttet jo millioner kroner inn i etableringen av dette merkenavnet. Våre penger gikk til å sende TV-reklamer med merkevarenavnet, og så er det ikke selskapet sitt!, sier investoren og får støtte blant andre.

Det ble aldri opplyst om denne avtalen.

- At de kunne starte opp igjen bare timer etter konkursen med det samme er helt vilt, sier en annen investor.

Gjelstens rolle er det også mange som undrer seg over.

- Man trodde jo at Gjelsten var en langsiktig investor. Men det han gjorde, med disse avtalene, viser jo at han bare skulle ha en kjapp gevinst, mener en investor.

At Gjelstens selskap Farian Investment LTD fikk kjøpe aksjer til ti øre stykke reagerer også mange av romsdalsaksjonærene på.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.