BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rosengren med offentlig refs av Tormod Hermansen

Påtroppende sjef i det fusjonerte Telenor/Telia, Tormod Hermansen, ønsker å invitere British Telecom med som strategisk partner og vil tilby selskapet 15 prosent av aksjene i det nye nordiske teleselskapet. Dette har ikke falt i god jord hos den svenske næringsminister Björn Rosengren, som mener dette er en sak for eierne.

Frode Eriksen
23. juni 1999 - 11:33

Det var i forbindelse med et symposium i Oslo rett før helgen at Telenorsjef Tormod Hermansen møtte sjefen i British Telecom, Peter Bonfield. The Wall Street Journal henviser til en kilde nær BT og skriver at Hermansen tilbød BT 3 prosent i det fusjonerte nordiske selskapet, og foreslo at BT senere kunne kjøpe seg opp til 15 prosent i selskapet. Med en antatt verdi på selskapet på 47 milliarder dollar, betyr en aksjepost på tre prosent med dagens verdi 1,4 milliarder dollar eller nærmere 11 milliarder kroner.

Ingen av de involverte selskapene, BT, Telia og Telenor ønsker å kommentere saken

Men det gjør den svenske næringsminister Björn Rosengren, som sier til avisen at han er overrasket over at Hermansen holder slike strategiske samtaler uten å ha et mandat fra eierne. - Dette er klart en sak for de svenske og norske eierne. Jeg er overrasket at Hermansen ikke holder seg til avtalen mellom selskapene. Ingen utenforstående kan eie mer enn 3 prosent i den nye Telia-Telenor-gruppen, sier han.

EU-kommisjonen bestemte seg sist uke for å gjennomgå en fase2-granskning av fusjonen mellom Telenor og Telia, som betyr at fusjonen blir utsatt med inntil fire måneder.

Nord-Europa er så langt ikke et spesielt viktig marked for BT, som har nøyd seg med et samarbeid i Sverige sammen med Telenor og Tele Danmark, der de tre selskapene hver eier en tredel i Telenordia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra