FORBRUKERTEKNOLOGI

Russer innrømmer Tesla-hacking: Har tatt uvanlig stor risiko

Forsøket på å ramme Tesla med løsepengevirus skal ha vært rettet mot batterifabrikken i Nevada.
Forsøket på å ramme Tesla med løsepengevirus skal ha vært rettet mot batterifabrikken i Nevada. Foto: Tesla
Louise Olifent, Version2
22. mars 2021 - 19:00

En russisk mann har erkjent straffskyld for forsøket på å bestikke en Tesla-medarbeider for å manuelt plante et løsepengevirus i selskapets systemer. Sikkerhetsforskere mener russeren har tatt uvanlig stor personlig risiko.

Russiske Egor Igorevich Kriuchkov har kjent set skyldig i forsøk på å infiltrere Teslasa elektriske batterianlegg i Nevada, med det formål å installere løsepengevirus, ifølge AP.

Kriuchkov skal ha tilbudt en Tesla-medarbeider én million i Bitcoin for å plante løsepengeviruset manuelt i Teslas systemer. Koden krypterer data i spesifikke nettverk, slik at man er avhengig av hackernes programvarenøkkel for å få tilgang til dataene.

Forsøket mislyktes, da den Tesla-ansatte valgte å informere selskapets ledelse og samarbeide med FBI.

Tror formålet var etterretning

Flere sikkerhetsforskere mener russeren har tatt en uvanlig stor personlig risiko ved å gjennomføre kontakten med den Tesla-ansatte ansikt til ansikt. Som oftest operer løsepengevirusaktører i trygg fysisk avstand fra sine egne ofre.

– Når han tar så stor personlig risiko kan det tyde på at det mislykkede angrepet på Tesla i realiteten var en etterretningsoperasjon, der formålet var å hente ut informasjon, snarere enn et utpressingsforsøk, sier sikkerhetsforsker Brett Callow i sikkerhetsselskapet Emsisoft til AP.

Det er ventet at Kriuchkov blir dømt til ti måneders fengsel. Av disse er sju allerede sonet, etter at han ble pågrepet i Los Angeles i august 2020

Denne saken ble først publisert på Version2.

Malin Eriksen Birkelund, seniorkonsulent i Atea Analytics, skriver i debattinnlegget at hun er bekymret for hva som skjer når KI trener på KI, og hva skjer med oss, når vi omgir oss med KI som trener på KI.
Les også

Copilot-funksjon kan bli første steg mot virkelighetens «Idiocracy»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.