BEDRIFTSTEKNOLOGI

Russiske mobilfrekvenser blir ikke stjålet

Telenor har fått den endelige bekreftelsen på at den russiske regjeringen likevel ikke vil ta fra de to russiske mobilselskapene Vimpelcom og MTS mobilfrekvenser som tidligere planlagt.

Frode Eriksen
11. okt. 2000 - 12:04
TelenorVimpelComLeonid ReimanSonic DuoSonera

Talskvinne for ministeren, Tatyana Razbash sier ifølge The Wall Street Journal at saken skal løses uten at selskapenes investorer blir skadelidende. Det betyr at både VimpelCom og MTS beholder sine frekvenser. VimpelCom lå an til å miste to tredeler av sine frekvenser dersom kommunikasjonsministerens opprinnelige løsning ble gjennomført for å skaffe den tredje aktøren i markedet frekvenser til sine tjenester.

Det har vært lagt sterkt press på russiske myndigheter i denne saken blant annet fra norskt hold.

Saken har vært sett på som en prøvesten for klimaet for utenlandske investeringer i Russland, og spesielt innenfor det raskt voksende telekommunikasjonsmarkedet.

Informasjonsdirektør i internasjonalt senter i Telenor, Sissel Faller, sier en venter på en skriftlig avklaring på saken, men bekrefter at en har fått en muntlig tilbakemelding som tyder på st saken er løst ved at VimpelCom og MTS ikke fratas sine frekvenser.

MTS er 40 prosent eid av Deutsche Telekom, mens det er Telenor som er den internasjonale partneren til VimpelCom med vel 30 prosent av aksjene. Begge selskapene har hovedaktivitetene i Moskva-regionen som er det mest utviklede mobilmarkedet i landet, der MTS har vel 734.000 kunder, mot Vimpelcoms 615.000 kunder. Sonic Duo ventes å lansere sine tjenester neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra