AVTALER & KONTRAKTER

Ruster opp norgesportalen med Fast-teknologi

Utenriksdepartementet skal få «neste generasjons søk».

Oppgraderingen av norgesportalen er et omfattende prosjekt. Over hundre portaler skal ha søk levert på totalt 19 ulike språk, forteller Comperio-sjef Jørn Ellefsen.
Oppgraderingen av norgesportalen er et omfattende prosjekt. Over hundre portaler skal ha søk levert på totalt 19 ulike språk, forteller Comperio-sjef Jørn Ellefsen.
28. jan. 2009 - 08:37

Norgesportalen, www.norway.info, er Utenriksdepartementets (UD) og ambassadenes viktigste profileringskanal mot verden, og er et strategisk viktig verktøy for omdømmebygging av Norge internasjonalt.

Med omlag 500 000 unike månedlige brukere fra store deler av verden, har nettstedet stor betydning som kontaktpunkt mellom det offisielle Norge og resten av verden.

Den prisbelønnede portalen og de over 100 underliggende nettstedene skal nå gjennomgå en omfattende oppgradering.

Løsningen skal flyttes over til en EPiServer-plattform og berikes med neste generasjons søkeløsning. Anbudet ble vunnet av Objectware og Comperio i november 2008, og søkeløsningen blir levert av sistnevnte.

Comperio er et av flere norske konsulentselskaper som spesialiserer seg på å levere komplekse søkeløsninger, og har status som «Global Gold Partner» for Fast.

Løsningen de skal levere til UD vil tas i bruk på alle underportalene. Ifølge selskapet er det snakk om et omfattende prosjekt.

– Med over hundre portaler som skal ha søk levert på totalt 19 ulike språk er dette et omfattende og utfordrende portalprosjekt. Første leveranse skal være ferdig til sommeren 2009, men det er også dialog rundt en videreutvikling av søkemulighetene på portalen og andre områder i Utenriksdepartementet, sier Comperio-sjef Jørn Ellefsen.

Ellefsen mener de med denne oppgaven har sikret seg en prestisjekunde av stor strategisk betydning, ettersom de i flere år har jobbet målrettet mot offentlig sektor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.