JUSS OG SAMFUNN

Rynning: - Vil ikke være nyttig idiot for Ellen Horn

Erik Rynning i TV Invest vil ikke opptre som nyttig idiot for Kulturdepartementet. Derfor søkte selskapet ikke konsesjon for reklamefinansiert fjernsyn.

Sigvald Sveinbjørnsson
30. mai 2001 - 17:29
TV 2Kulturdepartementet

På forhånd var det ventet at Erik Rynning og Orkla Media-eide TV Invest ville søke om konsesjonen, men de la ikke inn en søknad.

I et intervju med digitoday.no går Rynning hardt ut mot kulturminister Ellen Horn og betingelsene for utlysningen av konsesjonen.

Rynning mener at konsesjonsvilkårene ikke hadde tilfredsstillende, konkurransemessige betingelser, og at prosessen ikke var gjennomsiktig nok til at reell konkurranse om konsesjonen kunne oppnås.

- Vi har jobbet med denne prosessen i to år, og gang på gang påpekt at det må være konkurransemessige betingelser til grunn for en utlysning. Vi har hele tiden hatt det standpunkt at dersom det ikke er konkurransemessige betingelser vil ikke vi søke, sier Rynning.

- Hva er grunnen til dette standpunktet, Rynning?

- Vi vil ikke opptre som nyttige idioter for å gi skinn av at dette er en demokratisk prosess. Da vil vi heller være gode demokrater for å bidra til at dette ikke skjer igjen, sier Rynning til digitoday.no.

Han mener også at selve prosessen med utlysning er i strid med EU-sine regler på området, som Norge må forholde seg til gjennom EØS-avtalen.

Hva Rynning og TV-Invest vil foreta seg i saken fremover er ikke klart.

Det var ikke mulig å få en kommentar fra Kultudepartementet på saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.