BEDRIFTSTEKNOLOGI

Så langt har Project Loon kommet

Kan sende 20 ballonger om dagen.

Den mest moderne versjonen av Project Loon-ballongen.
Den mest moderne versjonen av Project Loon-ballongen. Bilde: Google
21. nov. 2014 - 14:35

For noen dager siden ble det kjent at Google inngår det første partnerskapet med en teleoperatør for å levere infrastruktur til Project Loon-ballongene. Dette er altså ballonger som kan levere høyhastighets-internett til avsidesliggende områder, og den hittil mest omfattende runden med testing vil foregå i Australia nå i desember.

I går la Google også ut et innlegg om hvor langt utviklingen av ballongene har kommet, noe som beviser at dette er et prosjekt som faktisk er i ferd med å bli virkelighet.

Ifølge Google har deres ballonger allerede reist tre millioner kilometer gjennom stratosfæren siden prosjektet begynte testingen i fjor.

Utviklerne skriver at de har lært mye om hva som kreves for å effektivisere utrullingen av ballongene, og resultatet er for eksempel at ballongene varer ti ganger lenger enn i 2013. I snitt har en slik ballong nå en levetid på hundre dager, og rekorden er hele 130 dager i lufta.

Det er like viktig å være effektiv når det gjelder å fylle ballongene - én ballong som skal brukes til Project Loon tar cirka like mye gass som 7000 vanlige festballonger ville brukt. Utstyret som Google nå bruker fyller en ballong på fem minutter, og kan sende ut tjue ballonger om dagen.

Navigasjonen har også blitt mye mer pålitelig, Google viser til at en av ballongene hadde reist 9000 kilometer og landet kun 1,5 kilometer unna det planlagte målet, kun ved å seile langs vindretningene i stratosfæren. Det betyr at ballongene er lettere å styre til der de skal være, og til å lande der de skal lande for at det skal være enklest mulig å hente utstyret.

Slik var de første, enkleste versjonene. <i>Bilde: Google</i>
Slik var de første, enkleste versjonene. Bilde: Google

Google viser også til hvor mye mer avansert ballongene ser ut sammenlignet med de første variantene.

Project Loon har vært testet i New Zealand, USA og Brasil, skal altså testes i Australia, og målet er å levere internett til store deler av kloden, med fokus på de områdene der tilgangen er dårligst.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.