JUSS OG SAMFUNN

Saksøker Google og Indymedia for innhold

Tysk jernbane har saksøkt en ISP for innholdet på sidene deres. Nå skal de ta Google og Indymedia for å lenke til sidene

26. apr. 2002 - 10:42
Deutsche BahnGoogleIndymedia


XS4ALLRadikal 154

Les også



Nettsidene det dreier seg om inneholdt blant annet instruksjoner om hvordan en kan kutte strømkabler på jernbanen, noe demonstranter skal ha benyttet seg av i forbindelse med de sterkt omdiskuterte transportene av radioaktivt materiale i Tyskland.

Indymedia nekter å fjerne lenkene, både fordi de oppfatter lenker som så grunnleggende for Internetts struktur, og fordi Indymedia er et nettverk av frivillige, som er åpent for publisering fra hvem som helst, og de mener enhver har rett til å lenke til informasjon.

I tillegg søker Indymedia støtte til sin sak og henviser til det de mener er en fare for pressefriheten.

Her kan du lese artikkelen Deutsche Bahn vil sensurere: http://www.indymedia.nl/2002/04/3281.shtml> (åpner i nytt vindu).

Deutsche Bahn har også sendt brev til AltaVista og Yahoo!, med forespørsel om å fjerne lenker til Radikals artikler. Artiklene har ligget på nettet siden 1996, men det er ikke før nå Deutsche Bahn skrur tommeskruene til for alvor. Tyske myndigheter har lenge prøvd å få Radikal fjernet fra nettet, og digi.no skrev om kampen allerede i 1996.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.