JUSS OG SAMFUNN

Saksøkes for CD-er som ikke kan spilles på PC

Et plateselskap som sendte ut "kopisikre" CD-er som ikke kan spilles på PC-en, er nå saksøkt for brudd på privatlivets fred og villedende reklame.

7. sep. 2001 - 10:10
Fahrenheit EntertainmentSunnComm

Karen DeLisemye bråk



Det hevdes i saken, som heter DeLise vs. Fahrenheit Entertainment et al, at sistnevnte unnlot å opplyse om at CD-en "Charley Pride - A tribute to Jim Reeves", ikke virker på standard CD-spillere som finnes i millioner av PC-er, at digitale musikkfiler som gjøres tilgjengelig for nedlasting i etterkant av et CD-kjøp har et proprietært preg, og at de ikke vil virke på for eksempel MP3-spillere.

Men den viktigste innvendingen er at det ikke er opplyst om at CD-en inneholder proprietær teknologi fra SunnComm som sporer, lagrer og sender fra seg spesifikk brukeridentifikasjons-informasjon, lyttedata og nedlastingsvaner, til parter brukeren ikke har noen oversikt over.

Det finnes ingen måte å velge bort datainnsamlingen eller ødelegge dataene så fort de er samlet inn, skriver Rothken.

- Hvis plateselskapene vil bruke rettighetsstyring, så får de gjøre det på en ansvarlig måte så forbrukerne kan ta et bevisst valg om de vil kjøpe den "bebyrdede" CD-en, skriver Rothken i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.