RESULTATERFINANS

Salgskurs 13: Ingen skam å søke hjelp

Mange bedrifter, ikke minst i teknologibransjene, sliter med salget. Er dette et vedvarende problem, ikke nøl med å søke hjelp!

Jens Kanden
14. juni 2002 - 08:41

De fleste mennesker har en tendens til å ønske å rydde opp i problemer på egenhånd. Ikke minst selgere og salgsledere. Når vi sliter med salget ønsker vi ikke for mye oppmerksomhet rundt det vi driver med, vi ber gjerne om litt albuerom slik at vi igjen kan få fart på sakene - uten innblanding fra andre.

Dessverre er det slik i salg at har vi først kommet inn i en negativ spiral med dårlige resultater, stress, og sviktende selvtillit, kan det være svært vanskelig å komme ut av problemene på egenhånd.

Det samme gjelder dersom en hel salgsavdeling sliter. En gjeng duknakkede selgere med frynsete selvbilder greier som regel ikke å dra verken seg selv eller hverandre opp etter håret.

Tiden er inne for å søke hjelp i kilder utenfor oss selv.

En viktig kilde til motivasjon og selvhjelp er motivasjons- og salgslitteratur. Å lese om andres erfaringer fra felten og det å kunne suge inn andre selgeres kunnskaper i konsentrert form, kan være meget oppløftende.

Det å lære er motiverende, og for oss selgere er løpende læring en livsnødvendighet dersom vi skal utvikle oss som selgere og opprettholde evnen til å skape gode resultater i et stadig mer turbulent og komplisert marked.



DET BEDRIFTS-
KRITISKE SALGET


  • Gjennom en serie artikler i digi.no vil konsulentene i HandsOn sette fokus på en av de viktigste, for ikke å si den viktigste, suksessfaktoren for sunn forretningsdrift: Salg.
  • HandsOn består av d'herrer Petter Løken, Jens Kanden og Peer Olav Østli, en trio med lang ledererfaring fra området digitale medier.
  • Dette er den 13. kursartikkelen i serien.

Hele serien:



The Greatest Salesman in the WorldThe One Minute Sales PersonThink & Grow RichThe 7 Habits of Highly Effective People







Erfaring har lært meg at de som deltar aktivt på kurs og workshops og gir maksimalt for å lære mest mulig, også er de beste selgerne i det daglige salgsarbeidet.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess



Se hele artikkelserien:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.