BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung skal levere brikker til finske mobiltelefoner

Koreanske Samsung har inngått en avtale med Nokia om å levere brikker til Nokias produksjon av avanserte mobiltelefoner med større minne.

Frode Eriksen
17. aug. 2001 - 12:07

Ifølge Samsung betyr avtalen leveransen til Nokia at et sørkoreansk selskap for første gang får ordre på leveranser av DRAM (dynamic random access memory).

Samsung sier i en pressemelding at selskapet planlegger å bruke DRAM i selskapets egne mobiltelefoner, og er også i samtaler med både Motorola og Siemens om leveranser.

Ifølge en talsmann for Samsung skal selskapet selge 64-Mb DRAM til Nokia for rundt 8 dollar per brikke, eller ti ganger mer en dagens spot-pris for standard DRAM. Prisen forklares ved at Nokia sikres langsiktige leveranser av brikker til sine nye modeller.

Mobiltelefonprodusenter har i stor grad brukt SRAM i mobiltelefoner fram til nå, for å øke minnekapasiteten, selv om også hastigheten reduseres.

Det koreanske selskapet er verdens største produsent av minnebrikker. Bransjen har det siste året lidd kraftig under sterkt prisfall på brikker for bruk i datamaskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.