KARRIERE

SAP blir høyskole-pensum

NITH går sammen med næringslivet for å gi studenter kompetanse som markedet skriker etter.

- Vi inviterer næringslivet inn i utdanningen, sier førstelektor Asle Fagerstrøm ved NITH.
- Vi inviterer næringslivet inn i utdanningen, sier førstelektor Asle Fagerstrøm ved NITH.
30. sep. 2008 - 15:27

SAP-konsulenter har lenge vært svært etterspurt, både i Norge og internasjonalt.

digi.no har skrevet en rekke saker om konsulentselskaper som må si nei til attraktive oppdrag fordi de ikke får tak i nok folk med SAP-kompetanse.

    Les også:

Nå går Norges Informasjonstekologiske høyskole (NITH) sammen med IT-bransjen for å tilby studieprogrammer som er relevante for næringslivet.

- Vi inviterer næringslivet inn i utdanningen. Våre samarbeidspartnere kommer med innspill til innholdet i opplæringen, og bidrar til å gjøre utdanningen mer relevant. Dette mener jeg norsk skole bør være mye flinkere til, sier Asle Fagerstrøm, førstelektor og ansvarlig for bachelor informasjonsteknologi, e-business, ved NITH.

NITH skriver i en pressemelding at de opptatt av å være tett på næringslivet. Nylig inngikk skolen en avtale med SMB Business Parnter om å ta SAP-opplæring inn i undervisningen.

Avtalen innebærer at høyskolen får tilgang til systemer som studentene kan bryne seg på.

- Våre studenter skal være praktikere. Vi skal ut og mekke og vi skal bli møkkete på hendene. Det at vi har flere teknologier å spille på, gir nytteverdi når studentene skal ut i verden, sier Fagerstrøm.

SMB Business Partner uttaler på sin side at samarbeidet vil bidra til å gjøre utdanningen oppdatert på forretningssystemene i markedet. Det mener de vil komme både NITH og eget selskap til gode.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra