RESULTATERFINANS

SAP kjøper norsk teknologiselskap

SAP har sittet passivt og sett på at Oracle har gjort oppkjøp. Nå blar de imidlertid opp for et norsk selskap.

14. mai 2007 - 13:05

SAP satt lenge på gjerdet og ristet på hodet hver gang Oracle kjøpte selskaper, men nå er de også på kjøpern.

    Les også:

Denne gangen er det et norsk teknologiselskap som innlemmes i den tyske programvaregiganten.

Maxware leverer produkter innen identitetshåndtering, og SAP skal utvide sin NetWeaver-plattform med den norske teknologien. Ved å kombinere MaXwares løsning med SAPs forretningsapplikasjoner og tjenesteorienterte plattform.

– Når vi nå integrerer Maxwares egenskaper, vil SAP levere en effektiv, integrert og utprøvd løsning for identitetshåndtering for heterogene IT-landskap. Dette vil bli en stor fordel for både MaXwares og SAPs kunder, sier Klaus Kreplin, ansvarlig for SAP NetWeaver Technology, i en pressemelding.

Maxware har hovedkontor i Trondheim, og har i tillegg salgsavdelinger i USA og i England. Selskapet har 300 kunder på verdensbasis innen bransjer som teknologi, industri, forretningstjenester, forsvar, energi, helse, finansielle tjenester og offentlig sektor.

Selv om selskapet nå er kjøpt opp, vil det i all hovedsak fortsette å operere fra Trondheim.

- Maxware får alle anledning til å videreutvikle eksisterende løsninger i verdens ledende programvaremiljø, eierne i Maxware får god avkastning på sine investeringer og sist men ikke minst vil SAPs etablering og ytterligere ansettelser bidra til å styrke det tekniske miljøet i Trondheim betydelig, sier Ståle Svenning, administrerende direktør i Maxware, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.