BEDRIFTSTEKNOLOGI

Satser på desentralisering

Distriktspolitikk er benyttet av flere av søkerne av de fire nye UMTS-lisensene i Norge. Også Orange vil ut av Oslo. Direktør i Bane Tele, Trygve Tamburstuen, sier Orange Norge vil desentralisere deler av virksomheten til steder utenfor hovedstaden.

Frode Eriksen
9. nov. 2000 - 14:44

Blant søkerne er det franskeide teleselskapet Orange. En av intiativtakerne til selskapets norske mobilsøknad, direktør i BaneTele, Trygve Tamburstuen, sa på et foredrag på Nettverk Expo 2000, at Orange Norge vil desentralisere deler av virksomheten til steder som Lillehammer og Bergen.

- For å sikre at vekstimpulser kommer flere regioner til gode, trenger vi mobiloperatører som satser utenfor hovedstaden. IT-sentra i distriktene blir bare honnørord, hvis ikke lokasjonene faktisk er der, sa Tamburstuen.

Bane Tele deltar selv i konsortiet bak Orange Norges søknad, sammen med Nera, Veidekke, Schibsted, Aller, Bredbåndsfabrikken og Four Season Venture.

- Norge har så langt ikke vist samme evne som våre naboer i Sverige og Finland til å utnytte den kommunikasjons-teknologiske utvikling til å skape industriell vekst. Men gjennom introduksjonen av tredje generasjons mobilkommunikasjon, såkalt UMTS har vi fått en ny sjanse til å komme på offensiven. Den har vi ikke råd til å miste, sa Tamburstuen i foredraget.

- Vårt konstortium vil anslagsvis investere 10 milliarder kroner i å bygge et alternativt mobilnett i Norge. Jeg tror disse enorme investeringene kan bli en kjempemulighet for Norge, dersom de utnyttes maksimalt, sa han

Om Samferdselsdepartementet er enig i dette får vi vite i løpet av de neste tre ukene. Samferdselsdepartementet har fremdeles som mål å tildele de fire nye konsesjonene for bygging og drift av tredje generasjons mobilnett i løpet av november.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.