JUSS OG SAMFUNN

Scientologsidene tilbake i SOLen

Andreas Heldal-Lunds kritiske scientologisider er gjenåpnet. SOL holdt sidene sperret i nesten to uker, men holder likevel fast ved at de ikke ønsker å kontrollere sine brukere.

Morten Øverbye
21. feb. 1997 - 14:00

- Det faktum at vi valgte å sperre av Heldal-Lunds hjemmesider har ingenting med redaksjonsansvar å gjøre, sier redaktør Arne Krumsvik i SOL til Stavanger Aftenblad.

Krumsvik forteller avisen at internettleverandøren i utgangspunktet ikke har noe redaksjonelt ansvar i forhold til brukernes nettsteder, men at de må ta et slikt ansvar dersom de blir gjort oppmerksomme på at en side kan inneholde noe ulovlig.

I slike tilfeller skal den som klager levere en skriftlig klage. Deretter skal den som er innklaget ha mulighet til egenhendig å fjerne filene det klages på. Først hvis dette ikke blir gjort, vil SOL kunne sperre filene. Krumsvik sier videre at SOL allerede i dag følger disse rutinene, men han vil likevel ikke utelukke at det kan ha vært en svikt i rutinene som førte til at hele nettstedet til Heldal-Lund ble stengt denne gangen.

Andreas Heldal-Lund sier til Aftenbladet at han er godt fornøyd med at SOL nå har gjenåpnet nettstedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.