JUSS OG SAMFUNN

SCO saksøker store Linux-brukere

SCO girer opp kraftig i kampen om rettighetene til Linux. Nå saksøker selskapet to bilgiganter.

4. mars 2004 - 08:45

SCOs advokater kan ikke beskyldes for feighet. Selskapet påstår at IBM har tatt kode fra Unix, som SCO eier, og lagt det inn i Linux. Dermed er koden sluppet fri og SCO er påført store tap.

SCO begynte med å kreve IBM for friske 1 milliard, men har etterhvert øket dette beløpet til 3 milliarder dollar. Men akkurat hva IBM skal ha stjålet er SCO lite villige til å gå ut med. Dommeren i saken har derfor nå pålagt SCO å fremlegge akkurat hvilke linjer med kode selskapet mener er kopiert.

Dette er mye penger tatt i betraktning at SCO omsatte for 11,4 millioner dollar i sist kvartal og endte opp med et minus på 2,5 millioner dollar.

SCOs advokater er derimot langt ivrigere i å sende ut søksmål. Selskapet hevder at siden deres kode er brukt i Linux, skylder alle Linux-brukere dem penger.

Samtidig som selskapet har saksøkt IBM, ble det i går ble det kjent at SCO også har saksøkt to giganter i bilbransjen. Dette skal trolig være prøvestener i kravene om utbetalinger fra alle som bruker Linux.

Det er tysk-amerikanske DaimlerChrysler (blant annet eier av Mercedes) og bildelprodusenten AutoZone som har mottatt søksmålene, skriver amerikanske medier.

Hvor mye SCO krever i erstatning er ikke kjent - selskapet vil først ha avklart skyldspørsmålet, så skal SCO fremsette et krav.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.