RESULTATERFINANS

Screen Media sklir mot skifteretten

Den norske produsenten av trådløse surfemaskiner sklir mot konkurs. Ansatte skal ikke ha fått lønn på tre måneder.

15. nov. 2001 - 13:10

- Vi trenger 20 millioner kroner i løpet av november, sier gründer og administrerende direktør Carl Henrik Janson til digi.no 25. oktober. (Janson til høyre sammen med markedssjef Nicolay Dirdal)

I mangel av en annen storinvestor, er Janson den overlegent største aksjonæren med sine 17-18 prosent.

- Vi snakker med investorer på flere fronter, men vi har hatt store problemer med å tiltrekke oss en fornuftig eierstruktur. Screen Media har levd litt fra hånd til munn. Nå må vi få på plass en langsiktig løsning, sier han og indikerer at han er lei av å bruke mye tid på finanssiden av selskapet fortalte Janson den gang til digi.no.

Nå er timeglasset i ferd med å renne ut. digi.no har fra en kilde som står selskapet nær, fått vite at de ansatte ikke har fått lønn på tre måneder. De ansatte skal nå jobbe i selskapet helt frivillig i håp om en løsning.

Janson vil ikke kommentere om de ansatte får lønn eller ei, men bekrefter den stadig mer alvorlige situasjonen.

- Vi har hatt to generalforsamlinger og en del av aksjonærene er villig til å bidra med penger, men vi må finne en helhetlig løsning. Jo lengre tid det går, jo mer alvorlig blir situasjonen, forteller Janson til digi.no.

- Det ironiske er at vi har kontrakter og salgsordre, men mangler penger til å sluttføre produksjonsapparatet, sier Janson.

- Vi mener enkelte nå spekulerer i at det er billig å kjøpe konkursbo. Janson vil ikke kommentere hva selskapet har i gjeld.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra