BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se hun ringer! - på mobilen

Kyocera slipper i juli en mobilterminal med innebygget kamera, som gjør at du kan se hvem du ringer med. Selskapet har konstruert et system som sørger for at bildet og stemmen sendes synkront.

Frode Eriksen
18. mai 1999 - 09:32

Mobilmarkedet fylles av mobilterminaler tilpasset ethvert behov. Den nye mobiltelefonen fra den japanske mobilprodusenten Kyocera overfører to fargebilder i sekundet av den som ringer, slik at mottakeren kan se hvem som ringer og selv bestemme om samtalen skal besvares. For å snakke samtidig som kameraet er i sving trengs imidlertid et håndfri-sett.

Mobilterminalen Kyocera VP-210.
Mobilterminalen Kyocera VP-210.

Den praktiske finessen er at mobiltelefonen overfører et fargebilde av den som står foran kameraet på mobiltelefonen ved hjelp av en 5 centimeter bred TFT LCD-skjerm og et 110.000 pixel CMOS kamera.

Telefonen er 54 mm bred, 140 mm høy og 29 mm tykk og veier 165 gram, inkludert et litiuim-batteri. VP-210 vil også kunne sende og motta e-post, overføre bilder til PC eller andre av DDIs terminaler. Lagringskapasiteten på 20 jpg-bilder, og telefonen kan også lagre inntil fire beskjeder inkludert ett bilde av avsenderen.

Telefonen vil prissettes slik at den passer for det japanske forbrukermarkedet, og skal ifølge selskapet være blant de billigere terminalene. Ifølge industrikilder vil terminalen selges for mindre enn 325 dollar, eller vel 2.500 kroner.

Markedsføringen av mobiltelefonen skjer først i slutten av juli i samarbeid med selskapet DDI Pocket, men ifølge Kyocera er det ingen planer om å lansere telefonen for andre mobilsystemer enn det japanske.

Kyocera lanserer terminalen på Business Show '99 Tokyo, som varer ut denne uken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.