BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se tegningene: Nye Amigaer under utvikling

Amiga Inc. avduket i forrige uke konsepttegninger av to kommende, og totalt forskjellige, Amiga-modeller.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mai 1999 - 05:25
Konsepttegning av en Amiga-PDA. <i>Foto:  Amiga Inc.</i>
Konsepttegning av en Amiga-PDA. Foto:  Amiga Inc.

Mange har ventet vel og lenge på at Amiga Inc. skulle komme med nyheter som kan glede de mange Amiga-entusiastene som fortsatt finnes der ute. Det har hittil kommet små drypp med informasjon, faren er at nyheten som følger heller ikke er mer enn et drypp.

Uansett, Amiga Inc. gjorde i midten av forrige uke tilgjengelig et utvalg konsepttegninger av to potensielle Amiga-utgaver. Den ene er en PDA, en lommedatamaskin i samme klasse som Palm Pilot. Den andre er ser mer ut som en nokså vanlig bordmaskin. I pressemeldingen understrekes det at disse konseptmodellene kun er to blant mange mulige.

Konsepttegning av en stasjonær Amiga-datamaskin. <i>Illustrasjon:  Amica Inc.</i>
Konsepttegning av en stasjonær Amiga-datamaskin. Illustrasjon:  Amica Inc.

I pressemeldingen heter det også at det fortsatt er mange detaljer om maskinene som må hemmeligholdes, dels på grunn av avtaler med partnere og dels fordi konkurrenter ikke skal få snusen i hva selskapet driver med.
Likevel loves det en unik arkitektur, et flott operativsystem, fantastisk 3D-grafikkytelse og avanserte multimediaegenskaper. I tillegg skal maskinene være ekstremt enkle å bruke.

De nye Amiga-datamaskinene skal også ha støtte for hjemmenettverk med informasjonsutstyr, det vil si LCD-tavler, Internett-terminaler, spillmaskiner og digitale set-top-bokser. Fordi alt dette skal samles i ett miljø, kaller Amiga Inc. det kommende operativsystemet for operativmiljø i stedet. Programvaren skal bestå av mye mer enn det underliggende operativsystemet.

Amiga Inc. lover mer informasjon om disse maskinene under messene World of Amiga og AmiWest i juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.