BEDRIFTSTEKNOLOGI

Seagate skuffet - igjen

Diskgiganten Seagate har i løpet av juni advart markedet to ganger med hensyn til resultatet for fjerde kvartal. Likevel klarte selskapet å skuffe markedet da tallene ble lagt frem igår.

Eirik Flaa
10. juli 1997 - 14:25

Verdens største diskprodusent, Seagate, tjener ikke like mye som før. Dette kom fram da selskapet i går la fram resultatet for siste kvartal, som på langt nær kunne måle seg med prestasjonene fra tidligere år. I forhold til samme kvartal i fjor, da selskapet hadde et overskudd etter skatt på 101 millioner dollar, måtte selskapet i år nøye seg med 59,3 millioner dollar. Dette tilsvarer henholdsvis 23 og 42 cent per aksje.

Endel av det svake resultatet kan føres tilbake til sviktende omsetning. I referansekvartalet i 1996 omsatte Seagate for to milliarder dollar. Tilsvarende tall i foregående kvartal var 1,98 milliarder. Mye av dette skyldes nedgangen i salget av høykapasistets og høyytelsesdisker. Dette markedet har tidligere vært dominert fullstendig, men i det siste har selskapet fått konkurranse fra flere andre aktører.

Seagate varslet to ganger i mai at inntektene og overskuddet ville synke i kvartalet, og med dette gikk også markedets forventninger nedover. Likevel ser det ikke ut til at Seagates advarsler har virket godt nok: Før offentligjøringen av resultatene lå de siste estimatene på fortjeneste per aksje på 66 cent, og at inntektene skulle ligge mellom 2,0 og 2,1 milliarder dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra