RESULTATERFINANS

SEC kjøper 24,5 prosent av NetCom

Det Kinnevikdominerte og Luxembourg-registrerte teleselskapet Societe Europeenne de Communication (SEC) kjøper NetCom AB sin aksjepost i det norske mobilselskapet NetCom GSM.

Frode Eriksen
25. nov. 1999 - 11:58

SEC driver televirksomhet i sju europeiske land og kjøpet betales med aksjer i SEC, noe som gir NetCom AB en eierandel i SEC på 17,8 prosent.

Kjøpet har en verdi på vel 3,3 milliarder kroner.

Det Jan Stenbeck-eide Kinnevik-konsernet eier 41 prosent av SEC etter salget. Et annet Kinnevik-selskap, Millicom International Cellular (MIC), eier 29,6 prosent av SEC-aksjene, Aksjebyttet betyr ikke annet enn at aksjene skifter eier innenfor Kinnevik-konsernet

Administrerende direktør i NetCom AB, Lars-Johan Jarnheimer, sier i en pressemelding at aksjebyttet skjer fordi NetCom i Norge har etablert seg som en aktør på fasttelefonimarkedet og dermed er en direkte konkurrent til Tele 2.

- Vi har studert muligheten for å gå inn på mobilmarkedet i Norge, enten som service provider for en eller to eksisterende operatører eller gjennom egen lisens, og dermed tra nytte av vårt sterke varemerke, Tele 2, sier Jarnheimer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra