RESULTATERFINANS

Seksdobling for Deutsche Telekom

I likhet med Telenor vokser Deutsche Telekom kraftig i utlandet. Det gjør de to til Europas mest lønnsomme teleselskaper.

12. aug. 2004 - 10:39

Deutsche Telekom opplevde en kraftig forbedring i andre kvartal drevet av vekst i mobildivisjonen. Telegiganten gjør det særlig bra i USA gjennom sitt mobilselskap T-Mobile International.

Deutsche Telekom fikk i andre kvartal et resultat etter skatt på hele 13,6 milliarder kroner mot 2,1 milliarder kroner i samme periode i fjor. Det betyr mer enn en seksdobling av resultatet.

Det gjør Deutsche Telekom til et av de mest lønnsomme teleselskap i Europa. Det er særlig veksten i USA som sørger for det.

Et analyseselskap har tidligere vurdert de store teleaktørene i Europa, og der kom det frem at Deutsche Telekom og Telenor var de aktørene som hadde lykkest best med å vokse utenfor sitt eget land.(se artikkel nedenfor).     Les også:

Mens Telenor har suksess i Øst-Europa og Asia, har Deutsche Telekom klart å komme seg inn på det amerikanske markedet gjennom mobilselskapet T-Mobile.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.