BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selvskudd '99-prisen: Årets talltull

digi.no har snudd seg og sett bakover på året som har gått. Det er mange grunner til å dele ut superlativer, for IT-bransjens stormskritt fører oss stadig fremover. Men av og til klarer selv de største og mest profesjonelle å skyte seg selv i foten.

Einar Ryvarden
28. des. 1999 - 08:28


digi.no

Selvskudd '99-prisendigi.no

"Årets talltull"

28. januar trommet Compaq seg på brystet og fortalte en måpende finans- og databransje at omsetningen i fjerde kvartal i 1998 gjorde et hopp på utrolige 48 prosent fra samme kvartal et år før.

digi.no og et hoderistende norsk pressekorps spurte flere ganger om omsetningsveksten ikke skyldtes at Compaq i mellomtiden hadde overtatt Digital. Men nei, Compaq Norge blånektet gjentatte ganger og insisterte på at omsetningsveksten var reell, organisk vekst.

Klokken seks samme ettermiddag kommer kontrabeskjeden: Øh, sorry, hoppet skyldes Digital-oppkjøpet, vår organiske vekst er på to prosent.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess


Fråden stod rundt munnen på et allerede sterkt irritert amerikansk finansmarked og bidro til at Eckhard Pfeiffer 18. april mistet jobben som Compaq-sjef.
Tidligere Selvskudd-priser:
Årets sitatÅrets gjengangerÅrets tilbudÅrets programvare-utsettelseÅrets tabbeÅrets floskel


* * *
P.S.
Juryformannen har med suverent stemmeflertall (SURPRISE!) forøvrig fått gjennomslag for at bestikkelser er tillatt. Forslag til kandidater til Selvskudd '99-prisen som sendes per e-post til juryformannen, vil bli vurdert dersom han får en liten andel av ti-millionersfallskjermen Tormod Hermansen nektet å ta imot. Juryformannen velger forøvrig i god svensk tradisjon å kjempe anonymt med nebb og klør i kulissene.


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.