BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sense får mobilavtale med Telenor

Sense Communications blir Norges tredje mobilselskap etter at selskapet inngår en avtale med Telenor Mobil om å tilby mobiltjenester under eget varemerke i Norge. Sense har fra før inngått en tilsvarende avtale med Telia i Sverige.

Frode Eriksen
23. nov. 1999 - 14:47

Telenor har vært i samtaler med Sense siden i fjor, og etter konkursen i "gamle" Sense ble samtalene tatt opp igjen med de nye eierne, og har foregått siden.

Informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth H. Gjølme, sier til digi.no at Sense er det selskapet Telenor trolig har hatt lengst kontakt med når det gjelder tilknytning til mobilnettet.

Avtalen med Telenor gir Sense anledning til å selge mobile tjenester i eget navn til det norske markedet, og det er Sense sitt varemerke som kommer opp på skjermen på mobiltelefonen. Dette skjer ved at Sense Communications kjøper mobiltrafikk og SIM-kort fra Telenor Mobil. Dermed kan Sense Communications selv ha hånd om markedsføring, salg, fakturering og kundekontakt.

- Vi er godt fornøyd med å ha fått avtalen på plass, og planlegger nå vår lansering i markedet i løpet av første halvår neste år. Dette vil komme norske forbrukere til gode, sier administrerende direktør i Sense Communications, Nadir Nalbant.

Telenor Mobil er også tilfreds med avtalen.

- Vi har jobbet lenge med å lage et tjenesteleverandør-konsept som møter markedets behov for denne type tjenester, sier administrerende direktør i Telenor Mobil, Stig M. Herbern. Han blir også Norden-sjef for det nye mobilselskapet i Telenor/Telia.

Han mener avtalen vil stimulere konkurransen ytterligere og være med på å videreutvikle mobilområdet.

Gjølme sier til digi.no at avtalen med Sense er ikke-eksklusiv, som betyr at Sense kan inngå liknende avtaler med andre mobiloperatører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.