RESULTATERFINANS

Sense får nye eiere i oktober

Trygve Tamburstuen i Sense Communications (tidl. NetSystem International) sier til digi.no at prosessen med å hente inn kapital fra finansielle og industrielle investorer er i en sluttfase, og trolig vil være avsluttet innen utgangen av oktober. Selskapet har et kapitalbehov på en halv milliard dollar de neste fem årene.

Jørgen Christiansen
2. okt. 1998 - 13:08

Sense Communications har hentet inn 50 millioner kroner fra private investorer i to transjer i løpet av juli og september. Nå har imidlertid dette markedet tørket fullstendig inn, og selskapet antar at det vil forbli tørt de nærmeste to-tre årene.

Til digi.no sier Trygve Tamburstuen at selskapet har vært i diskusjoner og forhandlinger med flere industrielle og finansielle investorer de siste par månedene. Det går mot en løsning med et fåtall - muligens bare en - industriell investor, muligens i kombinasjon med en eller flere finansielle investorer.

Tamburstuen innrømmer at det ikke er optimalt med for mange teleinvestorer i selskapet også fordi NetSystem står sterkest overfor ulike lands konkurransemyndigheter dersom de oppfattes som en selvstendig aktør.

- Det er viktig for oss at vi ikke får inn for mange ulike industrielle investorer. Jeg husker fra min tid i NetCom at det ikke gav optimale forhold for selskapet, sier Tamburstuen. Han vil ikke konkretisere hvilke problemer flere industrielle investorer skapte i NetComs styre.

De aktuelle investorene vil trolig legge penger i en rettet emisjon som dekker selskapets nåværende kapitalbehov for investeringer og driftskapital i Norden, samtidig som de kommiterer seg til å følge opp investeringen i selskapets forretningsplan de neste fem årene.

Tamburstuen sier at han har lagt til grunn at dagens forretningsplan vil kreve investeringer på totalt en halv milliard dollar i denne tidsperioden.

Ingen i Sense Communications vil kommentere ryktene om at det er britiske Orange som ligger an til å bli den største eieren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.