BEDRIFTSTEKNOLOGI

Serbisk demokrati godt nytt for Ericsson

Blant de få internasjonale selskapene som er representert i Serbia er nok Ericsson mest glad for at landet demokratiseres.

Frode Eriksen
9. okt. 2000 - 10:27

I mars i fjor fikk Ericsson den siste kontrakten av en samlet leveranse på 1,7 milliarder kroner til mobilnett i Serbia og Kosovo, beregnet å skulle kunne håndtere 1 million kunder.

Mobiltelefoni er klassifisert som sivilt system og ikke som krigsmateriell, noe som har vært forbudt å eksportere til Serbia siden 1991. Derfor har Ericsson fortsatt arbeidet i landet.

Dagens Industri skriver at Ericsson nå ser store muligheter i landet etter at Vojislav Kostunica har overtatt som president etter Slobodan Milosevic.

- Det finnes et enormt potensiale her. Det handler delvis om system som trenger utbygging, dels om å innføre ny teknologi, sier Ericssons representant i Beograd, Jan Hultgren.

Serbia har to GSM-operatører, Mobtel som har drever GSM-nett siden 1996 og Telekom Serbija som kom i drift i 1998. Selskapene har tilsammen vel 1 million kunder i en befolkning på vel 10 millioner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.