FORBRUKERTEKNOLOGI

Serverer smart Google-forbedring til alle

Hittil er det bare Mac-brukere som har fått benytte Inquisitors forbedring av Google, men nå får alle tilgang.

18. mai 2006 - 13:08

Google er konge i søkemarkedet, og gjorde en tidlig suksess med sin enkle og dermed raske design. Men årene har gått og Google har ikke gjort noe særlig med basisproduktet sitt.

Samtidig har selskapet åpnet sitt søkesystem for andre aktører som kan programmere mot det. Dette har åpnet muligheter for kreative aktører som vil servere mer avanserte oggrensesnitt for Google.

En av dem er Inquisitor som hittil har vært et tillegg til Mac-nettleserne Safari og Camino. Men nå har Inquisitor lansert en nettside med sin søketjeneste til glede for alle som ønsker hjelp med søkene sine.

For Inquisitor tilbyr en smart funksjon: Den søker mens man taster inn bokstaver og presenterer en fortløpende liste over ord som starter med de bokstavene det du har tastet inn. Dermed får man hjelp til å se alternativene som det finnes informasjon om.

Man trenger ikke å taste inn hele ord, både for hele og deler av ord får man forslag. "AMD" gir en liste over alle forskjellige typer AMD-brikker. Taster man inn "Microso" får du se på en liste over ord som ofte er kombinert med Microsoft, for eksempel "Microsoft anti spyware".

Du finner Inquisitor på http://www.inquisitorx.com/beta/

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.