BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sex-dømt avslørt av CD-rom

En amerikansk kvinne oppdaget at mannen i nabohuset var registrert som sex-forbryter i delstatregjeringens CD-ROM. Mannen som var dømt for sedilighetsforbrytelser mot mindreårige, bodde på samme rom som en en ti år gammel gutt.

Eirik Flaa
16. juli 1997 - 13:06

En CD-ROM med oversikt over 63.000 sexforbrytere, utgitt av myndighetene i den amerikanske delstaten California, var det som skulle til for at sex-dømte Warren A. Milton igjen havnet innenfor murene. En kvinne i mannens nabolag oppdaget at Milton var registrert som sexforbryter på CDen, og meldte fra til politiet etter at hun så at mannen hadde daglig omgang med mindreårige.

Politiets etterforskning avdekket at Milton ikke hadde meldt fra om flytting, og at han heller ikke hadde lov til oppholde seg sammen med barn under 16 år. Etterforskningen avdekket også at Milton bodde i samme rom som en 13 år gammel jente, som skal ha fortalt politiet at mannen hadde mishandlet henne. Milton sov på samme rom som jentas ti år gamle bror.

Det er ikke kjent om kvinnen, som er mor til de to barna, kjente til Miltons fortid. Hun overlot i alle fall ansvaret for de to barna til Milton, mens hun selv gikk på jobb, og han ble flere ganger observert sammen med de to barna i den lokale svømmehallen. Milton risikerer inntil åtte års fengsel, dersom han igjen blir funnet skyldig i barnemishandling.

Bakgrunnen for CDen som avslørte Milton er den såkalte Megans Lov, oppkalt etter den syv år gamle jenta Megan Kanka, som ble seksuelt misbrukt og drept av en nabo som viste seg å være tidligere sex-dømt. Loven skal gi publikum adgang til informasjon om tidligere sex-dømte, for å hindre gjentakelse.

- CDen som førte til Milton pågripelsen viser denne lovens funksjon, sier en talsmann for den lokale rettsmyndighet til Nando.net

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.