RESULTATERFINANS

Siemens Norge: Første tap siden 1898

Konkursen i Enitel og Broadband Mobile utløste historiens første nedbemanning i Siemens Norge. Nå er det også klart at gruppen taper penger for første gang siden 1898.

Frode Eriksen
13. des. 2001 - 09:03

Siemens


Siemens hadde allerede signert på en leverandøravtale med Broadband Mobile om å levere ett UMTS-nett, og det ble bygd opp en egen organisasjon for å håndtere dette. Derfor måtte flere ansatte både sies opp og omplasseres i høst da organisasjonen for UMTS-prosjektet ble lagt ned igjen.

Blant selskapets hyggelige historier er et fortsatt sterkt salg av mobiltelefoner, som utgjorde 330.000 i tallet for siste regnskapsår.

Administrerende direktør Hans Lørup håper nå at et åttepunkts program skal snu utviklingen og bidra til positive resultat.

Samlet sett hadde Siemens-gruppen i Norge en omsetning i regnskapsåret 2000/2001 på 7,4 milliarder kroner. Gruppen utgjøres av konsernet samt Fujitsu Siemens Computers AS, Siemens Building Technologies AS, Bosch-Siemens Husholdningsapparater AS og Voith Siemens Hydro Power Generation AS. Til sammen sysselsetter systemet 4.200 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra