BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siemens selger snart flere mobiler enn Ericsson

Solid satsing på selskapets mobiltelefonvirksomhet, spesielt på markedsføring og salg gjør at selskapet er i ferd med å bli verdens tredje mest solgte mobilmerke.

Frode Eriksen
31. jan. 2001 - 12:17

I siste kvartal i 2000 solgte selskapet 9,3 millioner mobiltelefoner melder selskapet i forbindelse med sin kvartalsrapport. Ericsson meldte sist fredag om 11,8 millioner solgte telefoner i samme kvartal. Siemens mener at selskapet nå er den nest største produsenten av mobiltelefoner i Europa.

Siemens AGs avvikende regnskapsår viste at første kvartal gav en gevinstvekst på 32 prosent, godt hjulpet av divisjonene som står for produksjon av lyspærer og kraftverkturbiner. Selskapet er i likhet med mange av sine konkurrenter tett knyttet til internasjonale konjunkturer og forventer derfor utflatning av veksten, noe som ble varslet i november i fjor. Gevinsten før engangsposter i første kvartal som sluttet 31.12.00 endte på 778 millioner euro av en omsetning på 20,5 milliarder euro.

Dette var i overkant av forventningene og aksjen steg svakt på Frankfurtbørsen i formiddag.

I en melding fra selskapet heter det at Siemens forventer at både salg og ordreinngang vil være tosifret, men fallende mot slutten av året, som for Siemens slutter 30.09.00.

Siemens rangeres på 12. plass av vekstselskap på DAX så langt, med pluss 8,6 prosent mot gjennomsnittet på 4,8 prosent, melder Bloomberg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.