BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikkerhetssuite for Windows-mobilen

Symantec tilbyr en suite med antivirus, brannmur, antispam og kryptering til Windows Mobile.

5. juli 2007 - 10:46

Etter hvert som man får på plass ordninger og tjenester som utnytter potensialet til moderne mobiltelefoner, forstår bedrifter og forbrukere at disse innretningene også krever samme type sikkerhetsutstyr som PC-er.

I går lanserte Symantec en hel suite med antivirus, antispam, brannmur og datakryptering for Windows Mobile: Symantec Mobile Security Suite 5.0. Suiten har et lagdelt sikkerhetskonsept tilpasset den særegne risikoen forbundet med mobilt utstyr, og skal sette en bedrift i stand til å oppfylle interne sikkerhetsbestemmelser og krav fra lovverk og myndigheter på en enkel og kostnadseffektiv måte, heter det i forhåndsomtalen.

Dette er funksjonaliteten i suiten:

  • Antivirus: Administratorer kan sette opp regelmessig virusskanning og oppdatering via Symantec LiveUpdate
  • Brannmur
  • Anti-SMS-spam: Automatisk filtrering og sletting av spammeldinger eller flytting til separat spammappe
  • Kryptering av data på enheten og eventuelle minnekort i tilfelle enheten mistes eller stjeles. En automatisk slettefunksjon sletter alle data når maksimalt antall mislykkete innloggingsforsøk passeres
  • Administratorer kan koble til og fra funksjoner som Bluetooth, WLAN og synkronisering. Ideen er å begrense sårbarheten og potensielle angrepsvektorer ved å kun gi tilgang til funksjonalitet som er nødvendig for bedriftens bruk.
  • Mobil VPN for å koble til bedriftsnettverket gjennom sikre IPSec VPN-tunneler. Det gjør at nettverket kan stenges for ikke-autoriserte mobile enheter.
  • Innbruddsvern: Verifiserer at enhetens oppsett eller sikkerhetsapplikasjoner ikke har blitt tuklet med eller endret for å oppnå nettverkstilgang
  • Administrasjon for bedrifter: Administrasjonskonsoll for IT-ansvarlige med mulighet for spesialtilpassing av sikkerhetsregler og rapportering.

Mobile Security Suite er for bedrifter. For forbrukere tilbyr Symantec antivirus, antispam, brannmur og datakryptering for Windows Mobile i en løsning kalt Norton Mobile Security.

De tre bildene til høyre viser hvordan noen av disse funksjonene framtrer på mobiltelefonens skjerm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.