BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikler på italiensk mobilselskap

Olivetti og Mannesmann øker sitt bud på aksjene i Cellular Communications International Inc. til 13 milliarder kroner etter at svært få aksjonærer viste seg interessert i å selge på 10 milliarder. Formålet for de to selskapene er å eie en kontrollerende aksjepost i det italienske mobilselskapet Omnitel.

Frode Eriksen
20. jan. 1999 - 09:47

Cellular Communications International Inc. (CCI) eies av en rekke fond og er i dag ett av tre selskap som er inne som direkte eiere i Omnitel, etter at flere eiere deriblant svenske Telia har solgt seg ut. Dersom Olivetti og Mannesmann får tilslaget på CCI vil de to selskapene direkte og indirekte kontrollere 50,3 prosent av aksjene i Omnitel, som er et av Europas største mobilselskap.

Olivetti og Mannesmanns nye bud gir 80 dollar for hver CCI-aksje, opp fra det gamle budet avgitt før jul på 65,75 dollar per aksje. Budet gjelder alle aksjer i selskapet, som utgjør 10,3 prosent av aksjene i Omnitel. Minst 50,1 prosent av CCI-eierne må akseptere budet om noen handel skal finne sted, med en frist på 1. februar, heter det i en pressemelding

Analytikere sier til The Wall Street Journal at aksjene i CCI er verdt mye mer enn budet, kanskje så mye som 150 dollar aksjen. En analytiker sier han ikke vil anbefale salg for under 110 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.