BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikling ga resultat

Italienske Olivetti og tyske Mannesmann har sikret seg kontrollen over Europas tredje største mobilselskap, Omnitel, etter at majoriteten av aksjonærene i investeringsselskapet CCIL, som eier 10,3 prosent av Omnitel-aksjene, har akseptert et oppkjøpstilbud.

Frode Eriksen
2. feb. 1999 - 11:49

Eiere i Cellular Communications International, Inc. (CCIL) mottar 80 dollar per aksje i Omnitel, noe som verdsetter hele selskapet til vel 13 milliarder kroner. Aksjonærer som representerer 68,6 prosent av selskapet aksepterte det siste budet fra Olivetti og Mannesmann, som ble økt i januar etter at det gamle budet på 10 milliarder kroner, eller 67,75 dollar per aksje, ikke falt i smak. Minst 50,1 prosent av eierne i selskapet måtte si ja om tilbudet skulle stå ved lag.

Det eneste som nå kan hindre Olivetti/Mannesmann å ta kontroll i Omnitel er om Bell Atlantic Corp. utøver sin rettighet til aksjekjøp i det italienske selskapet. Om så skjer vil Olivetti/Mannesmann sin kontroll på selskapet bli redusert til 46,8 prosent.

Olivetti og Mannesmann er mest interessert i CCIL sine 10,3 prosent aksjepost i det italienske mobilselskapet Omnitel, som er Italias nest største og Europas tredje største. De to selskapene i den italiensk/tyske telealliansen kontrollerer direkte eller indirekte fra før 40 prosent av Omnitel via selskapenes joint venture Oliman som eier 57 prosent av selskapet OSR, som i sin tur eier 70 prosent av Omnitel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.