BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikrere OS/390 fra IBM

IBM er ute med ny oppdatering av OS/390 som tilpasser operativsystemet for internettbruk. IBM håper dette skal gi sikrere webservere.

Liv Torild Mytting
26. feb. 1998 - 12:46

International Business Machines Corp (IBM) kommer nå med en ny oppdatering av OS/390. I denne versjonen er sikkerheten forbedret og de nye tilleggene er derfor rettet mot bedrifter med egne webservere som bruker nettet i forretningssammenheng.

Operativsystemet har fått bedret sikkerhet ved hjelp av en kryptografisk co-prosessor. Dette er en krypteringsbrikke som ifølge IBM vil gi bedre sikkerhet enn det krypteringsprogrammer kan gi alene.

I tillegg har programvaren nye verkøy for å håndtere applikasjonsutvikling, samt oversette eller utnytte applikasjoner som er skrevet for operativsystemet Unix.

IBM får fremdeles en stor del av sine programvareinntekter fra lisenser for serverprogramvare. I de siste år har likevel IBMs inntekter fra nettverksløsninger IBM har skaffet seg gjennom oppkjøp av firmaer som Lotus og Tivoli, økt mer. Den nye versjonen av OS/390 vil ifølge en pressemelding fra IBM være på markedet i mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.