BEDRIFTSTEKNOLOGI

SimCity 3000 klar for Mac

Du hersker over liv og død, bygger og river etter eget forgodtbefinnende, og holder en hel bys skjebne i dine hender. Alt dette skjer i SimCity og spillets nyeste utgave, SimCity 3000, lansers i dag for Macintosh av Electronic Arts.

Frode Eriksen
19. aug. 1999 - 15:46

Sammen med Sid Meyers Civilization har Electronic Arts med sine SimCity simulasjonsspill satt standarder for dataverdenens spillutviklere langt inn i neste årtusen. Dette er spill som har fenget mer enn en normal tilhengerskare, og har solgt tilsvarende godt. Det er mer overraskende at Mac-brukerne måtte vente et halvt år på å få spillet i butikkhyllene, for dette spillet selger bra uansett plattform.

Dette er så langt blitt en trilogi, med første utgave av SimCity i 1989, SimCity 2000 kom i 1993 og siste utgave altså i år.

Spillet for Mac er ganske likt det tilsvarende for pc, som digi.no anmeldte i februar (se lenke til sak nederst). Mac-brukerne for imidlertid som vanlig et plaster på såret ved at spillet inneholder enkelte småforbedringer i forhold til pc-utgaven.

Men SimCity er i første rekke en oppgradering av den tidligere utgaven og tilbyr en rekke nyheter. DU er fremdeles sjefen, men du får mye mer å sjefe over. Nå ser du bygningsarbeiderne jobbe folk gå i gatene eller vente på bussen, du kan gi ordre om at kjente bygg skal kopieres som for eksempel Tower of London eller Taj Mahal. Men du får også bedre hjelpemidler som viser byens tilstand samt en nyhetslinje som han fortelle om stemningen i byen.

Som digi.nos anmelder skrev i februar: "Likevel tror jeg at man skal se på dette som en god ting. Hvem som helst som har spilt SimCity tidligere, vil umiddelbart kjenne seg igjen. Endringene som er gjort, forandrer ikke spillet, de bare gjør det bedre."

Maxis tilbyr også på sitt nettsted egne scenarier, og kopier av kjente byggverk som en kan sette opp i "sin" by, som også åpner for at byplanleggere kan konstruere egne byggverk.

Spillet er konstruert for nyere Mac-er, med 200MHz PowerPC prosessor og 32MB RAM som minimum som inkluderer iMac og G3-systemene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.