BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sjokktelefon fra Ericsson

Svenske Ericsson lanserte mandag en ny mobiltelefon som tåler skikkelig sjokkbehandling: R250 PRO tåler vann, støv og slag så det holder, lover produsenten.

Øystein Kvistad
22. feb. 1999 - 16:39

Den nye mobiltelefonen vil bli å finne i butikkhyllene en gang i tredje kvartal, hevder Ericsson, som presenterte telefonen for første gang i dag. Apparatet er utformet for å kunne benyttes i GSM 900- og GSM 1800-nettet.

Telefonen kommer i en grell oransje eller mørkegrønn farge, noe som sikkert er kjekt å kunne velge mellom for snekkeren på hjørnet. For telefonen er spesielt designet for skikkelige "arbe'sfolk": Håndtverkere, ansatte i transportnæringen, byggearbeidere - kort sagt; folk på farten som risikerer å miste telefonen i dørken titt og ofte.

Telefonens robusthet skyldes først og fremst kassen som er konstruert i solide, fuktavstøtende og støtdempende materialer (som gore-tex, gummi og aluminium). Dessuten er batteriet på mobilmodellen festet slik at det ikke skal falle av, selv om apparatet skulle deise i betongen. Og skulle telefonen ringe mens du jobber med spikerpistolen, er heller ikke det noe problem: En innebygget vibrator sørger for at du merker at du blir oppringt, selv med sjenerende støy rundt deg.

Mobiltelefonens ytre mål er 145 x 55 x 32 millimeter, vekten 270 gram, og standard batterikapasitet gir 135 timer stand by og 4,5 timer taletid, ifølge Ericsson.

"Vaskeseddelen" reklamerer ellers med følgende egenskaper:

  • alarm-knapp
  • telefonkatalog med inntil 99 navn, pluss inntil 250 oppføringer på SIM-kortet
  • innebygget vibrator-varsling
  • mulighet for telefonkonferanse
  • hold-/vent-funksjon
  • lett tilgang til de 15 sist slåtte numrene
  • data/faks, og
  • autosvar på gruppeanrop

...for å nevne noe.

Mer informasjon finner du på Ericssons egne web-sider - se peker nedenfor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra