BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sju valgt til italiensk UMTS-konkurranse

Italienske myndigheter har tillatt syv selskaper og grupperinger å delta i konkurransen om landets fem UMTS-mobillisenser. Ett selskap ble vraket.

Frode Eriksen
4. sep. 2000 - 09:17

Den første delen av tildelingsprosessen er en såkalt "skjønnhetskonkurranse" der de sju selskapene skal konkurrere på sine tekniske løsninger. De som går igjennom den testen kan senere by på mobillisensene i en auksjon som etter planen skal starte 2. oktober.

Startpris for de fem mobillisensene tilsvarer vel 1,8 milliarder dollar, eller 16 milliarder kroner.

De eksisterende GSM-aktørene i Italia er alle med videre i prosessen. Det er Telecom Italia Mobile (60% eid av Telecom Italia), Omnitel (kontrollert av Vodafone), Wind (blant annet France Telecom) og Blu (blant annet British Telecom).

De tre selskapene som konkurrerer om den siste lisensen er Andala-konsortiet med blant annet Hutchison Whampoa på eiersiden, Ipse-konsortiet det spanske Telefonica eier 30 prosent og finske Sonera 19 prosent, og Tu Mobile der kontrollerende aksjeeier er energiselskapet Tu.

Konsortiet som ble sparket ut av konkurransen; Anthill, består av en samling på vel 100 italienske selskap. Selskapet slang seg med i konkurransen i siste øyeblikk, og sier nå at selskapet vil anke avgjørelsen om at selskapet ikke kan konkurrere om landets mobillisenser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.