JUSS OG SAMFUNN

Skal bli størst på domeneregistrering

Det amerikanske foretaket GDNS Technologies starter nå domeneregistrering i Skandinavia. Målet er å gjøre helautomatiserte Speednames til den dominerende tjenesten innen ett år.

Øystein Kvistad
21. apr. 1999 - 14:59

- Vi regner med å nå en ledende posisjon i markedet innen ett år - fordi vi er billigere og bedre enn våre konkurrenter, hevder informasjonssjef Ida Mitchell i en bramfri programerklæring for GDNS Technologies' ambisjoner i Skandinavia.

Selskapets registreringstjeneste, Speednames, er det amerikanerne ynder å kalle en "one-stop-shop", det vil si den eneste kontakten du trenger for å skaffe deg et domenenavn.

Idéen er å tilby interesserte muligheten til å søke, registrere og betale for domenenavn online (se forøvrig peker nedenfor til artikkel fra tidligere i dag om ICANNs konkurranseutsetting av domeneregistrering).

Onlinebetaling er standard hos Speednames og skjer gjennom gyldighetssjekk av kredittkort via betalingssystemet WorldPay, som støttes av National Westminster Bank.

GDNS Technologies har hovedkontor i Silicon Alley i New York og selskapets kundeliste omfatter mellom andre Netscape, Pfizer og eDreams.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra