RESULTATERFINANS

Skal ha stjålet ti gigabyte med bedriftshemmeligheter

Sist fredag ble kontorene til BEKK Consulting raidet av Namsmannen i Oslo. Konsulentkonkurrenten Andersen Consulting mistenker en tidligere ansatt for å ha tatt med seg store mengder sensitiv informasjon.

18. des. 2000 - 13:38

Det var Dagbladet på lørdag som rapporterte at Andersen Consulting (AC) i Norge hadde gått til Namsmannen i Oslo for å undersøke mistanker om at en tidligere ansatt hadde samlet store mengder bedriftinformasjon før vedkommende sluttet.

Den tidligere AC-ansatte skal ha levert inn sin oppsigelse i midten av desember i fjor og sluttet i midten av februar i år. Men det var ikke før onsdag i forrige uke at Andersen Consulting gikk til Namsretten i Oslo for å få gjennomført en midlertidig forføyning. Det bekrefter markedssjef Bjørn Boberg i Andersen overfor digitoday.no.

Namsmannen i Oslo er den som gjennomfører en slik kjennelse fra Namsretten og namsmann Helge Bang opplyser til digitoday.no på generelt grunnlag at partene i etterkant får anledning til å gå inn i muntlige forhandlinger.

Namsmannen avla BEKK Consulting AS et uventet besøk fredag ettermiddag. Det ble tatt kopier av innholdet på serverne til BEKK og nå skal Namsmannen altså undersøke om den ansatte, som nå er konsulent hos BEKK, har bragt den sensitive informasjonen videre til en konkurrent.

Ifølge Boberg skal personen ha samlet 10 gigabyte med informasjon på sin maskin i oppsigelsestiden. Dagbladet mener at det tilsvarer 2,5 millioner A4-sider. Informasjonen som skal ha vært samlet, er drifts- og kundeinformasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.