FORBRUKERTEKNOLOGI

Skal standardisere mobilbatterier

IEEE skal utvikle en ny standard for å gjøre batterier for mobiltelefoner mer pålitelige.

12. okt. 2004 - 14:15

Den stadig økende bruken av mobiltelefoner fører til stadig høyere krav til teoppladbare batterier, noe som har ført at det nå skal utvikles en ny standard for å gjøre mobilbatteriene mer pålitelige. Standarden, IEEE P1725, eller "Standard for Rechargeable Batteries for Cellular Telephones", vil utvikles innen IEEE Standards Association Corporate Program.

Den nye standarden vil ha som mål å gjøre mobiltelefonbatteriene mer robuste ved å sette felles kriterier ved design, produksjon og evaluering av batteriene. Standarden vil ta for seg den elektriske og mekaniske kontrusjonen til både selve batteriet og batteriets innpakning. I tillegg vil blant annet kjemien, prosesskontrollen, kvalifiseringen og innpakningsteknologier berøres. Standarden vil utvikles i et samarbeid mellom selskaper som produseserer enten batterier eller håndsett, i tillegg til mobiloperatører.

- IEEE P1725 vil utvide eksisterende standarder for mobiltelefonbatterier og hjelpe bransjen med å tilfredsstille fremtidige krav, sier Jason Howard, formann for Cellular Battery Standards Working, samt sjef for energiteknologiene ved Motorola.

- Vårt endelige mål er å forbedre brukeropplevelsen også når batteriene blir mer komplekse, ved å se på hele systemet, fra battericellene og innfatningen, til håndsettene de forsyner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.