BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal være på banen 1. januar

I en felles skriftlig uttalelse bekreftet de tre operatørene som utgjør Unisource-konsortiet i dag at de vil fusjonere sine respektive internasjonale operatørdivisjoner i Unisource Carrier Services (UCS) med virkning fra 1. januar 1998.

Øystein Kvistad
4. juni 1997 - 15:12

- Dette grepet vil skape Europas ledende operatør på internasjonale telekommunikasjoner med en årlig omsetning på to milliarder dollar (14,25 milliarder kroner) og 900 ansatte, heter det i uttalelsen, som altså har et noe mer beskjedent anslag på det nye selskapets størrelse enn det Wall Street Journal antydet i sin artikkel tidligere i dag. WSJs anslag for det nye selskapets omsetning lå 3,25 milliarder kroner høyere enn konsortiets egne beregninger.

Det nye UCS vil tilby et komplett sett med internasjonale teletjenester, også tjenester som de enkelte operatørene i konsortiet tidligere har levert hver for seg.

Unisource, som består av Telia (Sverige), Koninklijke (Nederland) og sveitsiske Telecom, sier i en felles melding at de forventer at deres Europa-nett på sikt vil bli linket til joint-venture-partneren AT&Ts nett. UCS kan dermed trygt si at det tilbyr et globalt nett til sine kunder.

Konsortiet er allerede godt i gang med å nedsette en ledelse for det nye selskapet. Dette arbeidet ledes av svenske Stig Johansson, som har som mål å få UCS i kommersiell drift allerede fra den store teleliberaliseringsdagen 1. januar 1998.

I praksis blir UCS en datterbedrift av Unisource og får sitt hovedkvarter i Wallisellen/Zürich i Sveits.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra