FORBRUKERTEKNOLOGI

Skandiabanken har løst sitt Vista-problem

Skandiabanken sier de har løst problemet som Vista hadde med deres sertifikat.

23. mars 2007 - 13:37

Blant problemene som noen brukere merket da de oppgraderte til Windows Vista før jul, var at sertifikatet fra Skandiabanken ikke virket med standardnettleseren Internet Explorer 7 (IE7). Med Opera og Firefox fungerte det derimot. De som oppgraderte til IE7 og beholdt Windows XP merket heller ikke noe problem.

    Les også:

Skandiabanken lovet å ordne opp i problemet i løpet av første kvartal 2007.

– Vi la ut en ny ordning for IE7-brukere med Vista 22. februar. Tilbakemeldingene fra kundene tyder på at problemet kan betraktes som løst, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken til digi.no.

Grunnen til at problemet oppsto er at systemsikkerheten håndteres svært forskjellig i Vista i forhold til Windows XP. En ActiveX-komponent som Skandiabanken benyttet under XP var sågar fjernet i Vista.

– Vi har laget en egen komponent, og må følge en litt annen prosess når sertifikatet skal installeres. Det innebærer at IE7-brukere må gjennom den samme typen manuelle bekreftelsen som de andre nettleserne. Det hele forklares løpende til brukerne. Tilbakemeldingene tyder på at vi har greid å gjøre dette på en forståelig måte.

Anderson forteller at de i det siste har fått henvendelser fra kunder som har oppgradert fra IE6 til IE7 på Windows XP.

– Årsaken til dette er at sertifikatet som de brukte under IE6 må avinstalleres for at sertifikatet til IE7 skal fungere, forklarer han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.