JUSS OG SAMFUNN

Skattefritt på nettet

Representantenes hus i USA gikk torsdag enstemmig inn for at det ikke skal tillates nye skatter på Internett de neste tre årene.

Øystein Kvistad
15. mai 1998 - 15:55

Om forslaget vedtas som lov, blir det heller ingen skatter på elektronisk post, internettilgang, overføringskapasitet (båndbredde) eller internettutstyr.

Den såkalte "Internet Tax Freedom Act" er basert på et enkelt prinsipp: Informasjon skal kort og godt ikke skattelegges.

- Skatt på informasjon er en forferdelig tanke, og vi vil kverke idéen i fødselen, sier den republikanske California-representanten Christopher Cox til Newsbytes.

- Internettet, og den økende mengden informasjon det bærer, er et fristende mål for skatteinnkrevere. Men før de finner på nye måter å påføre oss bit-avgifter, e-post-skatter, og avgifter på alt fra båndbredde til nettaksess og web-sider, er det på tide å rope "time-out!"

Lovforslaget innebærer altså at alle forsøk på å innføre skatter på internettilgang, online-tjenester og bit-transport, forbys de nærmeste tre årene. Det er meningen at forslaget vil rette på noen av de skjevhetene som ligger i den gamle amerikanske kommunikasjonsloven fra 1934, og gjøre det klart for USA telemyndigheter (FCC) at de ikke kan regulere avgifter som abonnentene betaler for nettilgang og online-tjenester. Dersom forslaget vedtas, vil det gi en lov som forhindrer FCC fra å kunne kreve reguleringsavgifter fra slike aksess- og tjenesteleverandører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra